Mainos

Brittihallitus houkuttelee unionisteja rauhanneuvotteluihin

Irlannin tasavaltalaisarmeijan IRA:n tulitaukoa varjostavat protestantteja edustavien puolueiden uhkaukset rauhanneuvotteluista vetäytymisestä. Tulitauko alkoi eilen keskipäivällä.

Sekä Ulsterin unionistipuolue että sitä pienempi Demokraattinen unionistipuolue epäilivät tulitauon pitävyyttä. Puolueet eivät hyväksy sitä, että IRA:n poliittinen siipi Sinn Fein osallistuisi neuvotteluihin syyskuussa.

Britannian hallituksen Pohjois-Irlannin asioista vastaava ministeri Mo Mowlam yritti eilen julkaistussa lehtihaastattelussa vakuuttaa unionisteja siitä, että brittihallitus ei aio luopua aikeistaan saada IRA:ta riisumaan aseensa. Pääministeri Tony Blair tapaa Ulsterin unionistipuolueen johtajan tänään Lontoossa.

Britannia ja Irlanti ovat vaatineet, että IRA:n on lopetettava väkivaltaisuudet ennen kuin Sinn Fein voidaan ottaa mukaan Pohjois-Irlannin rauhanneuvotteluihin.

Unionistit, jotka haluavat Pohjois-Irlannin pysyvän brittiläisenä, ovat raivossaan siitä, ettei IRA:n rauhanneuvotteluihin osallistumisen ehdoksi ole vaadittu aseiden luovutusta. Pohjois-Irlannin väkivaltaisuuksissa on 28 vuoden aikana kuollut 3200 ihmistä.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.