Mainos

Brittifarmarit lopettamassa sankoin joukoin

Britanniassa riehuva suu- ja sorkkatauti on vaarassa tyhjentää maaseudun paitsi eläimistä myös maanviljelijöistä. Tänään julkaistujen tutkimustulosten mukaan ainakin kolmannes niistä viljelijöistä, jotka ovat menettäneet karjansa, suunnittelee joko lopettavansa maanviljelyksen kokonaan tai ainakin vähentävänsä sitä merkittävästi.

Maatalousministeri Nick Brown sanoo ymmärtävänsä maanviljelijöitä, mutta peräänkuuluttaa samalla rakennemuutosta maatalouteen. Britannian maatalouspolitiikan arvostelijoiden mukaan valtion runsaat tukiaiset ovat rohkaisseet maanviljelijöitä panemaan lyhytnäköisen eduntavoittelun ruuan laadun ja turvallisuusnäkökohtien edelle.

-Talouden tulisi lähentyä kuluttajaa, ja olla paljon vähemmän riippuvainen valtion tukijaisista, sanoi Brown BBC:lle. Tutkimuksessa haastatelluista 128 viljelijästä 36 prosenttia sanoi vähentävänsä merkittävästi tuotantoaan ja 6 prosenttia sanoi lopettavansa kokonaan. Lopettavien määrä oli liki kolminkertainen normaaliin vuoteen verrattuna. Britannian hallitus sai viljelijöiltä murskaavan tuomion: neljä viidestä sanoi, ettei hallitus ole hoitanut kriisiä hyvin. Tutkimuksen julkaisi Farmers Weekly -lehti.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.