Mainos

Brittien EU-erohaaveet kuuluvat jo voimakkaasti arjessa

Erohaaveet EU:sta kuuluvat jo voimakkaasti britannialaisten arkipuheissa. MTV3 Uutisten toimittajan reportaasimatkalla Lontoossa EU-kriitikoita ei ollut vaikea löytää. Heitä käveli vastaan joka kulmasta.

Huhtikuinen Lontoo on hyisen kylmä. East Courtin metroasemalla sijaitsevassa kioskissa ei näy asiakkaita ja se on kauppiaan mielestä EU:n vika.

– Ihmisillä ei ole niin paljoa rahaa kuin ennen eikä maahan ole tarpeeksi tulijoita. Ne ovat kumpikin suoria seurauksia EU:n kriisistä, painottaa Peter Mehta.

Mehta ei ole mielipiteidensä kanssa yksin. Tuoreimpien kyselyjen mukaan puolet briteistä äänestäisi EU-eron puolesta, mikäli asiasta järjestettäisiin kansanäänestys nyt.

Äänestysidea ei ole tuulesta temmattu, sillä maan pääministeri David Cameron lupasi alkuvuoden puheessaan järjestää kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä, mikäli hän säilyttää valtansa vuoden 2015 vaaleissa.

Vain kolmannes kannattaa EU-jäsenyyttä

Gallupeissa vain kolmannes kannattaa jäsenyyttä, loput eivät osaa sanoa. Toimittajana saa etsiä kauan ennen kuin EU-jäsenyyden kannattaja löytyy Lontoon vilinästä.

– Kannatan siksi, etten ymmärrä, mitä Britannia saavuttaa, jos se lähtee pois Euroopan unionista, ihmettelee Lynne Lyno lontoolaisessa pubissa.

Samassa pubissa lounastaukoaan pitävä John Camies on toista mieltä.

– En näe mitä hyötyä EU:sta meille on, Camies sanoo.

Britannian pitkään esillä ollutta EU-kriittisyyttä ja Cameronin puheita ei olla katsottu muissa EU-maissa hyvällä. Esimerkiksi Ranskan ulkoministeri Laurent Fabius tuhahti Cameronin puheen jälkeen, että hän levittää englantilaisille punaisen maton ovea kohti, jos he päättävät lähteä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.