Mainos

Brittibaari saa vihdoin hätäapulonkeroa Suomesta

Alkuviikosta uutiset kertoivat Britanniassa Brightonissa sijaitsevasta Northern Lights -ravintolasta, joka kärvisteli ikävän ongelman parissa. Ravintola ei pystynyt enää myymään huippusuosittua suomalaista lonkeroa asiakkailleen, sillä juoman maahantuoja ei onnistunut enää kesän jälkeen toimittamaan juomaa ravintolalle.

Suomalaisten omistaman ravintolan tarmokas työntekijä keksi kunnon kampanjan ongelman ratkaisemiseksi. Useita vuosia ravintolassa työskennellyt Anna Leikas kuvasi videolle ravintolan edustalla järjestetyn "mielenilmauksen" ja latasi tietoiskut Youtuben videopalveluun.

Video levisi nopeasti verkossa ja tieto kantautui sekä Sinebrychoffin että Hartwallin korviin.

– Ensin soitettiin Koffilta, että jos kelpaa, niin me voimme auttaa teitä saamaan lonkeroa ravintolaan. Heti aamulla myös Hartwall ilmoitti ryhtyvänsä toimenpiteisiin janoisten brightonlaisten hyväksi, Leikas kertoo puhelimitse MTV3:n Uutisille.

– Hartwallin bussi on jo matkalla. Tämä oli ilmeisesti nopein keino, Leikas naureskele.

– On tämä ollut aikamoista pyöritystä viimepäivät. Asiakkaat ovat moneen otteeseen kyselleet, että koska sitä taas saa ja nyt voimme vastata että pian.

Lonkerolastille on jo suunnitteilla erityisvastaanotto.

– Kyllä me jonkinlainen juhlavastaanotto järjestetään, Leikas vahvistaa.

Leikas on haastatteluhetkellä parhaillaan työvuorossa ravintolassa. Hän kertoo, että suomalaisen lonkeron maine on levinnyt Brightonissa suusta suuhun.

– Kun yksi porukasta tilaa, niin kohta on koko muukin pöytäseurue hakemassa lonkeroa.

– Meillä ei ole mitään mainoskamaa tuotteesta. Monia viehättää tölkin vanhahtava ulkomuoto ja toisaalta täällä juodaan paljon giniä muutenkin, Leikas tiivistää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.