Mainos

Brittiasiantuntija: USA tuhonnut valemaaleja Irakissa

Yhdysvaltain sotilasjohdon maanantaina esittelemissä pommitusvideoissa oli iskukohteena ilmeisesti valemaaleja, arvioi brittiläinen sotilasasiantuntija Paul Brewer.

-Tuntuu kummalliselta, että he näyttävät tällaista televisiossa, kun harjaantuneen tarkkailijan mielestä maalit olivat kahden kolmen sukupolven takaisia, sanoi Brewer, joka on sotilasalan julkaisun Jane's Defence Weeklyn entinen julkaisija.

Beaver sanoi BBC-televisioyhtiön haastattelussa, että Yhdysvaltojen sotilaiden esittämissä videoissa yksi pommi-iskujen kohteista oli vanha brittiläinen Hawker Hunter -kone, yksi taas vanha neuvostovalmisteinen MiG ja yksi hiukan uudempi neuvostoliittolainen Suhoi.

Koneet olivat videoissa keskellä kiitorataa, Beaver huomautti. Tämä antaa hänen mukaansa aiheen olettaa, että irakilaiset olivat jättäneet ne tahallaan valemaaleiksi. Hawker Hunter oli hänen mukaansa lentokone, "jota käytettiin kun Irak oli kuningaskunta 1950-luvulla". Jugoslavian armeija käytti runsaasti valemaaleja 1999, kun amerikkalaiset koneet pommittivat Jugoslavian aluetta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.