Mainos

Brittiäitien rintamaidossa jäämiä sadoista eri myrkyistä

Britanniassa huomenna julkaistavan tutkimuksen mukaan brittiäitien rintamaidosta löytyy jopa 350 erilaista myrkyllistä ainetta. Äidinmaidosta löytyy muun muassa 42 kertaa enemmän dioksiineja kuin terveysviranomaisten säädökset korkeimmillaan sallivat.

Brittiläinen Independent-lehti kertoi tänään tutkimuksesta, jossa Maailman luonnonsäätiö WWF selvitti äidinmaidon koostumusta eri puolilla maailmaa. Tutkimuksessa selvisi, että äitien elämänsä aikana nauttiman ruoan sisältämät myrkyt ovat varastoituneet elimistöön ja kulkeutuvat äidinmaidossa vauvalle.

Äidinmaidossa olevat myrkyt ovat peräisin muun muassa hajuvesistä, aurinkovoiteista, kuivapesuaineista, tuholaisten torjunta-aineista ja teollisista raakamateriaaleista. Jotkut näistä aineista aiheuttavat syöpää, vahingoittavat immuunipuolustusta ja häiritsevät hormonituotantoa.

Tutkimus ei paljastanut ainoastaan, että äidinmaidossa on hyvin myrkyllisiä dioksiineja, mutta myös torjunta-aineita, kuten DDT, lindaani sekä kemikaaleja, kuten PCB:tä ja muita aineita, joita käytetään esimerkiksi muuntajissa, maaleissa ja vauvanvaipoille tarkoitetuissa astioissa.

Britannian hallitus aikoo aloittaa laajan tutkimuksen lisätiedon hankkimiseksi. Tutkija Gwynne Lyonsin mukaan äitien ei pitäisi lopettaa imettämistä, vaan lainsäätäjien tulisi kieltää myrkylliset aineet, jotka siirtyvät sukupolvesta toiseen.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.