Mainos

Britti ammuttiin Saudi-Arabian pääkaupungissa

Britannian kansalainen on tänään ammuttu Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa. Ampuja on Saudi-Arabian television tietojen mukaan pidätetty.

Televisio kertoi, että ammuttu oli brittiläisen lentoyhtiön työntekijä. Hänet ammuttiin autoonsa, kun auto seisoi liikennevaloissa.

Osama bin Ladeniksi uskottu mies kehotti viime viikolla julkistetulla ääninauhalla muslimeja käyttämään kaikkia keinoja taistelussa vääräuskoisia vastaan. Nauhalla mainittiin kohteiksi erityisesti Saudi-Arabiassa olevat länsimaalaiset.

Saudi-Arabian televisio keskeytti tänään normaalin ohjelmansa kertoakseen brittimiehen surmasta. Ampuja oli television mukaan Saudi-Arabian kansalaisuuden saanut entinen jemeniläinen.

Neljä länsimaalaista on surmattu Saudi-Arabiassa pommi-iskuissa vuoden 2000 jälkeen. Maan viranomaisten mukaan surmatyöt liittyvät laittomaan alkoholikauppaan.

Läntisten diplomaattien mukaan pommi-iskut johtuvat todennäköisemmin länsimaalaisuuden vastaisesta mielialasta, jota on lisännyt Yhdysvaltain tuki Israelille ja Britannian tuki Yhdysvaltain politiikalle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.