Mainos

Brittannia rahoittaa Zimbabwen maauudistusta

Britannian hallitus vakuuttaa tukevansa vastaisuudessakin taloudellisesti Zimbabwen maareformia.

Zimbabwessa vallataan valkoisten maatiloja

Britannia kuitenkin painottaa, että maareformin toteuttamisessa tulee noudattaa lakia. Brittannian mukaan taloudellista apua Zimbabwelle on tarjottu jo vuodesta 1998 lähtien.

Zimbabwessa maattomat mustat ovat viime viikkoina vallanneet satoja valkoisten omistamia tiloja. Seitsemän ihmistä on saanut surmansa maakiistaan liittyvissä väkivaltaisuuksissa.

Zimbabwen tueksi penättiin kansainvälistä rahaa

Eteläisen Afrikan johtajat peräänkuuluttavat kansainvälistä rahoitusta Zimbabwen maareformin toteuttamiseen. Presidentit keskustelivat Zimbabwen kriisistä eilen Victorian putouksilla pidetyssä huippukokouksessa.

Eteläisen Afrikan valtionpäämiesten mukaan Britannian ja muiden länsimaiden pitäisi pitää lupauksensa ja avustaa Zimbabwen maareformin toteuttamisessa.

Zimbabwen presidentti Robert Mugaben tukijoiksi ilmoittautuivat eilen Etelä-Afrikan presidentti Thabo Mbeki, Mosambikin presidentti Joaquin Chissano ja Namibian presidentti Sam Nujoma.

Mugabe on tukenut tilanvaltaajia, ja aiemmin tällä viikolla hän kutsui valkoisia viljelijöitä valtion vihollisiksi. Etelä-Afrikan presidentti Thabo Mbekin mukaan sekä Mugabe että tiloja vallanneet itsenäisyyssodan veteraanit haluaisivat lopettaa valtaukset. Tämä ei kuitenkaan Mbekin mukaan onnistu ennen kuin ohjelma maan uudelleen jakamiseksi saadaan käyntiin - ja tähän puolestaan tarvitaan rahoitusta länsimaista.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.