Mainos

Britit vaikeuksissa EU-politiikkansa takia

(Pekka Numminen) Britannian yritysjohtajat ovat yhä enemmän huolissaan siitä, mitä maan taloudelle tapahtuu, jos Britannia ajautuu yhä enemmän sivuraiteille Euroopan Unionissa. Osa maan poliitikoista vaatii jopa eroa EU:sta.

Britannia on nyt parin viikon ajan estänyt Euroopan Unionin työskentelyä niin tehokkaasti, kuin yksi maa pystyy. Britit ovat kaataneet mm. lukuisia sellaisia EU-aloitteita, joita ovat itse innolla olleet ajamassa.

- EU:n sietokyky alkaa olla koetuksella, varoitti Euroopan komission puheenjohtaja Jacques Santer eilisessä Observer-lehden haastattelussa.
Santer sanoi, että niin kutsuttu pihvisota eristää Britannian. Maan koko EU-jäsenyys alkaa olla kyseenalainen, sanoi Santer.

Kun myös osa brittipoliitikoista näkisi maan mielummin EU:n ulkopuolella, talouselämän johtajat ovat kauhuissaan. He pelkäävät, että Britannia koetaan vastarannan kiiskenä, jonka kanssa kukaan ei halua enää asioida. Ja jos maa vakavissaan harkitsee eroa EU:sta, se tietäisi yritysjohtajien mukaan kuoliniskua monelle firmalle.

Niinpä mm. paikallinen teollisuuden keskusliitto on kehottanut poliitikkoja höllentämään yhteistyöstä kieltäytymis politiikkaansa Brysselisä. Erityisen hölmönä pidetään sitä, että Britannia on estänyt sellaistenkin päätösten läpimenon, jotka olisivat brittien oman edun mukaisia.

Valittu taktiikka on selvästi kaatunut Brittien omaan niskaan. Nekin maat, jotka olisivat muuten voineet kannattaa lihanvientikiellon kumoamista, eivät sitä nyt tee.
(MTV3/Huomenta Suomi)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.