Mainos

Britit: Unkarin ja Britannian lintuinfluenssavirukset lähes samanlaisia

Britannia ja Unkari ovat jo useiden päivien ajan kiistelleet Unkarissa ja Britanniassa esiintyneiden H5N1-epidemioiden yhteydestä.

Britanniassa ja Unkarissa havaitut lintuinfluenssavirukset ovat lähes samanlaisia, kertoivat brittiläiset asiantuntijat tänään. Unkarin viranomaisten mukaan ei ole kuitenkaan todisteita siitä, että brittiläisellä kalkkunafarmilla havaittu H5N1-virus olisi lähtöisin Unkarista.

Britannian ympäristöministeriö myönsi jo eilen luvan lintuinfluenssan vuoksi suljetun brittiläisen kalkkunateurastamon avaamiseksi uudelleen. Ympäristöministeriön mukaan eteläisessä Englannissa sijaitseva teurastamo voidaan avata, sillä alue on puhdistettu ja desinfioitu vaaditulla tavalla. Laitos on alallaan Euroopan suurin.

Lintuinfluenssaepidemia puhkesi teurastamon lähellä sijaitsevalla kalkkunafarmilla aiemmin tässä kuussa. Tilan 160 000 kalkkunaa jouduttiin tuhoamaan taudin vuoksi.

Britannia ja Unkari ovat jo useiden päivien ajan kiistelleet Unkarissa ja Britanniassa esiintyneiden H5N1-epidemioiden yhteydestä. Brittiasiantuntijat ovat jo aiemmin arvelleet, että tartunta brittifarmilla oli lähtöisin tuontikalkkunoista eikä villilinnuista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.