Mainos

Britit karttavat avioliittoa

Brittiaikuisten enemmistö ei ole avioliitossa 12 vuoden kuluttua, ilmenee tuoreista tilastoista. Vuonna 2012 naimisissa olevien aikuisten osuus Britannian väestöstä 48 prosenttia.

Ajan mittaan avioliiton solmimatta jättävien brittiaikuisten määrä vain kasvaa: vuonna 2021 naimisissa on enää vain 45 prosenttia aikuisväestöstä.

Vuonna 1996 brittiaikuisista eli aviossa 55 prosenttia. Tutkija Chris Shaw Britannian tilastokeskuksesta sanoi, että yhä suurempi osa briteistä karttaa kokonaan avioliittoa. Tilastotieteilijät arvioivat, että miesten, jotka eivät koskaan ole olleet naimisissa, määrä kasvaa 41 prosenttiin vuoteen 2021 mennessä ja vastaavaan ryhmään kuuluvien naisten määrä 33 prosenttiin. Yhdessä ilman avioliiton sinettiä elävien parien määrän ounastellaan puolestaan kasvavan neljännesvuosisadan kuluessa.

Britannian kirkko kyseenalaisti tilastokeskuksen arvion. Kirkon mielestä ei ole mitään syytä olettaa, etteikö nykyinen elämäntapa jatkuisi. -Elämähän on usein syklistä. Vaikka avioliittojen määrä laskee nyt, kuinka kauan suuntaus kestää?

Relate-avioliittoneuvontajärjestön edustaja Lucy Selleck totesi, että nykyään odotetaan aiempaa pitempään ennen kuin mennään vihille. Hän mainitsi esimerkkinä 34-vuotiaan prinssi Edwardin ja hänen 33-vuotiaan morsiamensa. Tieto kuninkaallisista häistä parantaa Selleckin arvion mukaan paljon avioliiton asemaa yhteiskunnassa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.