Mainos

Britit kaihtavat rokotuksia sivuvaikutusten pelossa

Lontoon lapsilla on edessään ikävä talvi. Sivuvaikutuksista alkanut keskustelu on johtanut siihen, että lapsia rokotetaan entistä vähemmän yleisimpiä sairauksia vastaan.

Erityisessä vastatuulessa on kolmoisrokote, jonka saa enää reilut 65 prosenttia lapsista. Lääkärit ennustavat, että alhaisen rokotusasteen takia edessä on tuhkarokkoepidemia, joka vaatii vielä monen lapsen hengen.

Kolmoisokotteen suosio on pudonnut sen jälkeen, kun Britanniassa julkaistiin suppea tutkimus, jonka mukaan rokote voi aiheuttaa lapsille autismia ja suolistosairauksia. Lääkäreiden mielestä huoleen ei ole aihetta.

- Suomessa, USA:ssa, Japanissa ja muualla tehdyt tutkimukset osoittavat, että komoisrokote on turvallinen, mutta eiväthän ihmiset niitä usko. He uskovat otsikoita, joiden mukaan rokote aiheuttaa ongelmia. He eivät halua ottaa riskiä lapsensa suhteen ja haluavat erillisrokotteet, Tohtori Julian Eden St John and St Elizabeth -sairaalasta kertoo.

Brittihallitus on kieltäytynyt tarjoamasta yksittäisrokotteita. Viranomaisen mukaan erillisrokotteet johtaisivat ruuhkiin ja kaaokseen lääkäreiden vastaanotoilla. Lääkäreiden mukaan alhainen rokotustaso johtaa vieläkin ikävämpiin seurauksiin.

- Edessä on tuhkarokkoepidemia, joka vaatii ihmishenkiä. Tuhkarokon jälkitautina voi saada pahan aivokalvontulehdusken, joka voi tappaa tai aiheuttaa pysyviä vammoja, tohtori Eden kertoo.

Alhainen rokotustaso on saanut viranomaiset huolestumaan niin, että nyt Britanniassa keskustellaan vakavasti kolmoisrokotteen säätämisestä pakolliseksi kaikille terveille lapsille. Se aiheuttaisi melkoisen kansanousun, britit kun eivät ole koskaan halunneet hyväksyä ylhäältä annettuja määräyksiä, jotka vaikuttavat heidän yksityiselämäänsä. Tilanne voi tosin muuttua ensi talven aikana, jolloin ensimmäiset kuolemantapaukset ovat odotettavissa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 16.09.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.