Britit käärmeissään tietovuodosta

Oppositiossa oleva konservatiivipuolue on hyötynyt tilanteesta. Säästöt ovat paljastuneet yhdeksi syyksi tietovuotoon.

Brittien luottamus hallitukseensa on järkkynyt 25 miljoonan ihmisen luottamuksellisten henkilötietojen kadottua postissa, kertoo tänään julkaistu mielipidekysely.

Liki kolme neljäsosaa vastaajista sanoo skandaalin horjuttaneen heidän uskoaan hallituksen kykyyn käsitellä luottamuksellista materiaalia, kertoo Times-sanomalehden Populus-yhtiöllä teettämä kysely. Yli kaksi kolmasosaa epäilee ylimalkaan hallituksen pätevyyttä.

Oppositiossa oleva konservatiivipuolue on YouGov-instituutin kyselyn mukaan kirinyt suosioluvuissa yhdeksällä prosenttiyksiköllä ohi työväenpuolueen. Konservatiivipuoluetta kannattaa nyt 41 prosenttia briteistä, mikä on korkein lukema 15 vuoteen.

Poliisi etsii edelleen kahta cd-levyä, jotka katosivat matkalla verohallinnosta valtiontalouden tarkastusvirastoon NAOon. Hallitus katsoo, että kyse oli yksittäisen virkailijan laiminlyönnistä, mutta NAO:n julkistama sähköpostivaihto virastojen välillä näyttäisi viittaavan kulusäästön olleen yksi syy.

NAO:n virkailija oli pyytänyt verohallinnosta tietoja lapsilisistä saavista perheistä, mutta ilman tietoja vanhemmista, heidän osoitteistaan ja tilitiedoistaan. Vastausviestissä sanottiin, ettei uutta, karsittua tietokoneajoa tehdä siitä mahdollisesti koituvien kustannusten takia.

Nyt hallitus on joutunut postittamaan 7,25 miljoonaa kirjeittä perheille, joitten tietoja on teillä tietymättömillä. Toistaiseksi ei ole myöskään varmuutta siitä, ovatko tiedot päätyneet vääriin käsiin.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat