Mainos

Britit ja saksalaiset tuhlaavat jouluun

Suomalaiset kuluttavat joulun alla huomattavasti vähemmän kuin saksalaiset ja britit.

Lahjoihin ja jouluruokaan saksalaiset käyttävät keskimäärin vajaat 300 euroa eli kaksi kertaa enemmän kuin suomalaiset. Näin siitä huolimatta, että Saksaa kiusaa talouden epävarmuus ja kasvava työttömyys.
Saksalaiset ostavat pukinkonttiin mm. digikameroita, tietokoneita ja niille lisävarusteita sekä tavallisia matkapuhelimia.

Ruoka yhdistää myös saksalaiset jouluna, ja herkkujen hankintaan ja valmistamiseen käytetään runsaasti aikaa. Saksalaiset syövät peristeisesti hanhenkoipea tai -paistia ja karppia. He syövät myös kinkkua, mutta paljon vähemmän kuin suomalaiset.

Brittien kulutusluotot isoja

Todellisen joulun suurlaskun saavat britit. Britit kuluttavat tänä vuonna joulun ruokiin, juomiin ja lahjoihin lähes tuhat euroa henkilöä kohti.

Yksi syy eroihin on punnan korkeassa kurssissa, jonka ansiosta kalkkunoista, kinkuista, kuusista ja lahjoista joutuu maksamaan paljon enemmän kuin Suomessa. Toinen syy rahanmenoon löytyy ylellisyyden tavoittelusta. Britanniassa syödään ja juodaan jouluna paljon ja kalliisti.

Britit ostavat jouluksi eniten sähkötavaroita ja koruja. Joulun jälkeen jokaisella aikuisella britillä on kulutusluottoja keskimäärin 5100 euroa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 22.12.2002).

Katso myös Reijo Ruokasen raportti Lontoosta (Kymmenen uutiset 22.12.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.