Mainos

Britit ihmettelivät Suomen ottamaa Emu-riskiä

Britannian keskuspankin pääjohtaja Eddie George ihmettelee, kuinka Suomi korkeasta työttömyydestä kärsivänä ja paperiteollisuudesta riippuvaisena voi ottaa Emun kaltaisia riskejä. George esitti ihmetyksensä Lontoossa vierailevalle II valtiovarainministerille Arja Alholle.

Ministeri Alho teki kahden päivän työvierailun Lontooseen Britannian valtiovarainministerien kutsusta. Alho tapasi matkan aikana pääjohtaja Georgen lisäksi mm. konservatiivihallituksen apulaisministerit Angela Knightin ja Eric Forthin sekä keskuspankin entisen pääjohtajan lordi Kingsdownin.

Alho luonnehti vierailua tiedonhakumatkaksi, jonka pääkohteina olivat tutustuminen Suomessakin ajankohtaiseen rahoitusmarkkinoiden kehittämiseen, Emu-projektin arviointiin ja euron merkitykseen Lontoon rahakeskuksen Cityn kannalta.
-Hallituksessa on esillä tulevaisuusselonteko, jossa pohditaan työllisyyden ja kasvun vaikutuksia. Britannia on tässäkin suhteessa kiinnostava, koska täällä on pohdittu rakenteellisia kysymyksiä pitkään, totesi Alho.
-Brittejä kiinnostaa Suomen Emu-kanta ja vähän ärsyttääkin se, että me emme ole olleet samalla tavalla kriittisiä suhteessa Emuun kuin britit ja ruotsalaiset, Alho sanoi.

Epäluuloa

Alho törmäsi Emun aiheuttamaan epäluuloon muissakin brittitapaamisissa.
-Britannia katsoo olevansa pidemmällä kuin muut Euroopan maat. Se ei katso voivansa riskeerata liittymällä Emuun, jonka toimintakykyä ei ole testattu. Tästä syystä asia ei ole ajankohtainen.

Ministeri Alholla on viime aikoina ollut useita projekteja, jotka liittyvät verotuksen, sosiaalisen etuuksien ja työn yhteensovittamiseen. Alho korosti, että Britanniassa nähdään puolueväristä riippumatta talouden uudelleenjärjestämisen vaativan erittäin voimakasta poliittista sitoutumista ja laajaa yhteiskunnallista keskustelua.

Britannian poliittisessa ilmapiirissä Alho aisti väsymystä ja vallanvaihdon odottelua. Tämä ei ollut Alho mukaan kuitenkaan häivyttänyt imperiumin ajoilta peräisin olevaa brittien näkökantojen voimakasta esiintuomista ja niiden oikeellisuuden todistelua.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.