Mainos

Britit hylkäävät lennonjohdon yksityistämisaikeet?

Britannian hallitus on tiistaisen junaturman vuoksi luopumassa suunnitelmasta maan lennonvarmistusjärjestelmän yksityistämiseksi, kertoi The Guardian -lehti tänään. Lennonjohdon yksityistämisen on sanottu heikentävän lentoturvallisuutta, ja se olisi virallisten lähteiden mukaan nyt poliittisesti mahdotonta yksityisiin rautatieyhtiöihin kohdistuvan laajan arvostelun vuoksi. Rautatieyhtiöitä, mm. rataverkosta vastaavaa Railtrackiä, on syytetty vakavista laiminlyönneistä.

Puoli miljardia puntaa eli noin 4,6 miljardia markkaa maksava suunnitelma lennonjohdon yksityistämiseksi on ollut pääministeri Tony Blairin hallituksen valmisteleman liikennelain ydin. Liikenneministeri John Prescott on aikonut myydä 51 prosenttia tulevan yksityistetyn lennonvarmistusjärjestelmän osakkeista hankkiakseen varoja merkittäviin julkisen liikenteen hankkeisiin.
-Me emme ole ehtineet ajatella asiaa, mutta meidän on harkittava uudelleen, mikä on mahdollista, muuan korkea liikenneministeriön virkamies sanoi.

Suunnitelma on kuitenkin johtanut kapinaan myös työväenpuolueen kansanedustajien keskuudessa.
-Yleisö ei sietäisi uutta liikenneturvallisuuden vaarantavaa yksityistämistä, suunnitelman johtaviin vastustajiin kuuluva kansanedustaja Martin Salter sanoi.

Lennonjohtajien ammattiliitto haluaa kiireellisiä neuvotteluja hallituksen kanssa.
-Britannialla on maailman turvallisin lennonjohtojärjestelmä. Me haluamme pitää sen sellaisena, sanoi muuan lennonjohtajien ammattiliiton edustaja.
Britannian liikennelentäjien ammattiliitto on jo aiemmin vaatinut hallitusta luopumaan suunnitelmasta ja on nyt uudistanut vaatimuksensa junaturmaan viitaten.
-Viimeinen asia, jota me haluamme, on ilmojen Railtrack, sanoi liikennelentäjien ammattiliiton pääsihteeri Christopher Darke.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.