Mainos

Britit huolissaan siirtolaisista

Brittien huolestus maahanmuutosta ja rotujen keskinäisistä suhteista on nyt suurempi kuin kertaakaan kahteenkymmeneen vuoteen, ilmenee tänään julkistetusta mielipidekyselystä. Lähes joka viides Britannian asukas on nyt sitä mieltä, että siirtolaisuus ja rotusuhteet kuuluvat maan viiden keskeisen ongelman joukkoon.

Union Jack

Britannian tiedotusvälineissä on viime aikoina käyty laajaa keskustelua siirtolaisuuden huomattavasta kasvusta. Vielä viime joulukuussa siirtolaisuus ja rotusuhteet olivat vasta 14. sijalla ongelmien listalla, ja tuolloinkin tätä mieltä oli vain neljä prosenttia kysellyistä. Morti-tutkimuslaitoksen kysely julkistettiin tänään The Times -lehdessä.

Kyselystä ilmeni, ettei huoli siirtolaisuudesta ole supistanut työväenpuolueen etumatkaa puolueiden kannatuskilpailussa. Työväenpuolueen lukemat ovat 51 prosenttia ja konservatiivien 27 prosenttia. Konservatiivien puheenjohtaja William Hague vaati tiistaina, että Britanniasta turvapaikkaa hakevat olisi pidettävä lukkojen takana sillä välin kun heidän hakemuksiaan käsitellään.

Pääministeri Tony Blair puolestaan sanoi eilen, että Britannia on vasta yhdeksännellä sijalla viidentoista EU-maan joukossa, kun laskentaperusteena on asukasta kohden laskettu turvapaikan hakijoiden määrä.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.