British Openin ennakkosuosikille karmaiseva alku – avausväylällä kahdeksan lyöntiä

Tämän vuoden British Open sai pohjoisirlantilaisittain karmaisevan alun, kun kotiyleisön suosikki Rory McIlroy käytti Dunlucen kentän ensimmäisellä väylällä peräti kahdeksan lyöntiä. Niinpä nelinkertaisen major-voittajan tuloskorttiin kirjattiin nelosbogey.

McIlroyn ensimmäinen sivallus meni sivuun väylältä ja osui katsojaan. Toinen yritys kaarsi karheikkoon, ja hän joutui myöhemmin droppaamaan vielä kerran ennen kuin viimein sai pallon reikään. McIlroy vajosi jumbosijoille heti turnauksen alkuvaiheessa ja teki urakkansa erittäin hankalaksi. Hän oli neljän reiän jälkeen toiseksi viimeisenä tuloksessa +5.

Portrushin golfseuran isännöimän miljöön pitäisi olla 30-vuotiaalle pohjoisirlantilaiselle erittäin tuttu, sillä hän pelasi samassa paikassa 16-vuotiaana kierroksen ennätyksellisesti 61 lyönnillä. Tulos jäi vanhan kentän ennätykseksi. Nykyisen par 72 -kentän ennätys on 65 lyöntiä.

Suomalaisista British Openissa mukana on Mikko Korhonen, joka selvitti etuysin par-tahdissa lyöden kaksi birdietä ja kaksi bogeytä. 

Lue myös:

    Uusimmat