Mainos

British Airwaysin henkilökunnan lakko alkoi

Lentoyhtiö British Airwaysin matkustamohenkilökunta on aloittanut kolmipäiväisen lakon. Lentoyhtiön ja henkilökunnan väliset neuvottelut päättyivät eilen tuloksettomina.

Lakko uhkaa perua jopa yli 1000 lentoa. British Airways pyrkii työnseisauksesta huolimatta kuljettamaan yli 60 prosenttia matkan varanneista matkustajista.

Lakko vaikuttaa myös yhtiön Suomen-lentoihin. British Airwaysin verkkosivujen mukaan lento Helsingistä Lontooseen kello 17.10 on peruttu. Myös Lontoosta Helsinkiin klo 11.20 ja 18.30 paikallista aikaa lähtevät lennot on peruttu.

BA:n työntekijät ovat uhanneet seuraavalla kolmipäiväisellä työnseisauksella jo kuun lopussa. Toteutuessaan viikon kuluttua lauantaina alkava lakko sekoittaisi pääsiäisen lentoliikennettä pahoin.

Työntekijät vastustavat BA:n suunnittelemia säästöjä, jotka ammattiliittojen mukaan johtavat työolojen ja palkkojen huononemiseen.

Pääministeri Gordon Brown vetosi eilen osapuoliin lakon perumiseksi. Brownin mukaan lakko ei kenenkään edun mukainen, ja se aiheuttaa suurta haittaa matkustajille. Myös liikenneministeri Andrew Adonis sanoi olevansa hyvin pettynyt neuvottelujen kaatumiseen.

Oppositio on aiemmin syyttänyt Brownia vaisusta vastauksesta lakonuhkaan. Opposition mukaan hallituksen hiljaisuus johtuu siitä, että työntekijöitä edustava Unite-ammattiliitto on Brownin työväenpuolueen tärkeä tukija.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.