Briteissä kohistaan Lennonin haastattelusta

Britanniassa kohistaan 3. joulukuuta BBC:n radiokanavalla radioitavasta John Lennonin haastattelusta. Vuonna 1970 taltioidussa keskustelussa Rolling Stone -lehden Jann Wennerin kanssa Lennon ei säästele sanojaan.

Osansa saavat useat muusikkokollegat. Rolling Stonesin nokkamies Mick Jagger oli Lennonin mielestä "vitsi" ja Paul McCartney pelkkä "kuori vailla sisältöä". Haastatteluajankohtana Beatles oli jo hajonnut, eikä Lennon uskonut paluuseen: "No fucking way", kuului vastaus kysymykseen, levyttääkö Beatles enää koskaan.

Lennonin mukaan hän oli lopettanut laulujen säveltämisen yhdessä Paul McCartneyn kanssa jo 1962. Lennonin mielestä bändin muut jäsenet olivat tukahduttaneet hänen luovuutensa.

Yhdysvalloissa NBC on lähettänyt viime viikolla Lennonin murhaajan Mark David Chapmanin haastattelun 1990-luvun alusta. Chapman sanoo amerikkalaistoimittaja Jack Jonesille, ettei mikään olisi voinut pysäyttää häntä surmaamasta Lennonia 8. joulukuuta 1980.

Chapman, 50, istuu elinkautista tuomiotaan Attican vankilassa New Yorkin osavaltiossa. Hän on anonut armahdusta kolme kertaa, mutta jokainen anomus on hylätty.

(MTV3-STT-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat