Mainos

Britanniasta löytyi vaarallista lintuinfluessaa

Britanniasta löytynyt lintuinfluenssa on ihmiselle vaarallista tyyppiä, Euroopan komissio vahvistaa. Uusi lintuinfluenssatapaus EU:n alueella saattaa aiheuttaa sen, että siipikarjan ulkonapitokieltoa voidaan joutua harkitsemaan uudestaan.

Britanniasta on löytynyt ihmiselle vaarallista H5N1 -lintuinfluenssaa.

Britannian ympäristö- ja elintarvikeasioista vastaava ministeriö kertoi jo aiemmin tänään, että H5-virus oli tappanut kalkkunatilalla Suffolkin piirikunnassa 2500 lintua. Lisätesteissä selvisi, että kyseessä on ihmiselle vaarallinen H5N1-virustyyppi, kertoo EU:n komissio.

Tila ja alue on asetettu tuontikieltoon, aivan kuten unkarilainen tila reilu viikko sitten.

Maailmanlaajuisesti H5N1-viruksen tiedetään vuodesta 2003 lähtien tarttuneen 270 ihmiseen, joista 164 on kuollut tautiin. Useimmat tunnetut tapaukset ovat olleet Aasiassa.

Yli 200 miljoonaa lintua on kuollut tautiin tai teurastettu taudin leviämisen estämiseksi.

Siipikarjan tuonti Britanniasta Suomeen vähäistä

Britannian lintuinfluenssatapaus on huolestuttava, mutta ei yllättävä, sanoo maa- ja metsätalousministeriön osastopäällikkö Matti Aho.

Britanniasta ei tuoda Suomeen niin paljon siipikarjaa kuin esimerkiksi Ranskasta.

Ahon mukaan uusi lintuinfluenssatapaus EU:n alueella aiheuttaa kuitenkin sen, että siipikarjan ulkonapitokieltoa voidaan joutua harkitsemaan uudestaan.

Maa- ja metsätalousministeriön tuoreen asetuksen mukaan siipikarjaa ei saa pitää ulkona maaliskuun puolivälistä toukokuun loppuun.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.