Mainos

Britanniasta löytyi orjakeskus – osa miehistä pakkotyössä jopa 15 vuotta

Britanniassa on löydetty orjakeskus, jossa on pidetty vankeina 24 miestä, kertoo brittimedia. Jotkut eilen löydetyistä miehistä olivat olleet pakkotyössä muutamia viikkoja, osa jopa 15 vuotta.

Leighton Buzzardin kaupungista Lontoon pohjoispuolelta löydetyssä orjakeskuksessa vankeina olleet miehet olivat 20 – 50-vuotiaita. Monet heistä olivat huonokuntoisia ja nälkäisiä.

Orjina pidetyt miehet ovat taustaltaan puolalaisia, romanialaisia, venäläisiä ja brittejä. Heidät oli tiettävästi värvätty erilaisista köyhäinapua tarjoavista keskuksista. Värvääjät olivat luvanneet heille työtä, rahaa, ruokaa ja kattoa pään päälle.

Tosiasiassa miehet joutuivat elämään hevoskuljetusvaunuissa, koiratarhoissa ja asuntovaunuissa, ilman palkkaa ja vähällä ruoalla.

Poliisin mukaan miehiä uhkailtiin maahanmuuttoviranomaisilla ja jopa väkivallalla, jotta nämä olisivat pysyneet raskasta työtä vaatineessa työleirissä ilman palkkaa.

Orjakeskuksen ylläpitämisestä epäillyt neljä miestä ja yksi nainen pidätettiin rynnäkössä, johon osallistui 200 poliisia. Epäiltyjen asuttamaan omakotitaloon tehtiin kotietsintä.

Orjakeskus paljastui poliisin pitkäaikaisen peiteoperaation tuloksena.

(MTV3 - BBC - SKY-tv - The Guardian)

Katso Kymmenen uutisten juttu (12.9.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.