Mainos

Britanniasta ja Ruotsista joukkoja Kongoon

Britannia ja Ruotsi aikovat osallistua kansainväliseen rauhanturvaoperaatioon Kongon demokraattisessa tasavallassa.

Ruotsi on ilmoittanut halukkuutensa osallistua Kongon demokraattiseen tasavaltaan lähetettäviin ranskalaisjohtoisiin rauhanturvajoukkoihin, ruotsalainen YK-diplomaatti kertoi uutistoimisto TT:lle. Hän ei kertonut hankkeen yksityiskohdista tarkemmin.

Myös Britannian ulkoministeriö on tiedottanut osallistumisestaan Kongon operaatioon. Ministeriö ei kertonut, kuinka paljon sotilaita Britannia lähettää.

YK:n turvallisuusneuvoston eilen tekemän päätöksen mukaan Kongoon Bunian kaupunkiin lähetetään ranskalaisjohtoiset rauhanturvajoukot, jotka eivät ole varsinaisia YK:n rauhanturvaajia. Britannian ja Ruotsin lisäksi Etelä-Afrikka, Nigeria ja Pakistan ovat ilmaisseet halukkuutensa antaa sotilaita operaatioon.

Lukuisat muut maat ovat lisäksi tarjoutuneet luovuttamaan kalustoa ja muuta apua operaatiolle.

Raskaasti aseistettujen joukkojen on määrä puolustaa Bunian lentokenttää ja sen lähellä sijaitsevia pakolaisleirejä ja tarvittaessa varmistaa siviilien turvallisuus alueella. Joukot toimivat Kongossa ainakin syyskuun alkuun asti.

Ruotsi on jo aiemmin sopinut lähettävänsä tänä vuonna 90 rauhanturvaajaa alueella toimiviin YK:n alaisiin Monuc-joukkoihin. Ruotsin osallistuminen ranskalaisjohtoiseen rauhanturvaoperaatioon riippuu kuitenkin siitä, lähettääkö EU omia joukkojaan alueelle. Ruotsi osallistuu tällöin EU:n joukkoihin.

(MTV3 -STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.