Mainos

Britanniassa väärennetty satoja Suomen passeja

Brittilehtien mukaan Suomen passeja takavarikoitiin väärentäjäliigalta yhteensä 562 kappaletta. Kyseessä on Britannian suurin väärennettyjen passien takavarikko.

Britannian poliisi on paljastanut laajan passien väärentäjäliigan, joka on tehtaillut myös satoja Suomen passeja, kertovat brittiviranomaiset tiedotteessaan.

Poliisi teki tiistaina ratsian Pohjois-Lontoossa sijaitsevaan asuntoon ja löysi yli 1800 valmista passia, tukun muita väärennettyjä asiakirjoja, kuten ajokortteja, sekä erilaisia leimasimia. Lisäksi asunnossa oli tarvikkeita vielä tuhansien passien valmistusta varten.

Viisi itäeurooppalaismiestä on syytettynä tapauksesta - kolme bulgarialaista, albanialainen ja kosovolainen. BBC:n mukaan he joutuvat oikeuden eteen huomenna. Poliisi takavarikoi ratsian yhteydessä myös tulostimia, skannereita ja tietokoneita.

Suomen passeja takavarikoitiin eniten, yhteensä 562 kappaletta. Lisäksi liiga oli väärentänyt pienempiä määriä Britannian, Portugalin, Korean, Latvian, Slovenian, Albanian, Tanskan, Kreikan, Italian, Belgian ja Ranskan passeja. Poliisin mukaan väärentäjät pitävät etenkin brittipasseja yleensä liian vaikeina kopioida uskottavasti.

Passien arvo katukaupassa olisi ollut yli 1,5 miljoonaa euroa. Kyseessä on suurin väärennettyjen passien takavarikko Britanniassa koskaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.