Mainos

Britanniassa uumoillaan ydinasearsenaalin supistamista

Britannian puolustusministeriö leimasi tänään pelkäksi arvailuksi lehtitiedot, joiden mukaan Britannia aikoo supistaa tuntuvasti ydinkärkiensä määrää. Ministeriön edustaja kuitenkin myönsi, että viime vuonna aloitetussa strategisen puolustuksen kokonaisselvityksessä arvioidaan myös ydinaseiden asemaa.

Tänään ilmestyneen Guardian-lehden mukaan puolustusministeri George Robertson kertoo ensi kuussa tarkkoja tietoja Britannialla olevien ydinkärkien määrästä. Samassa yhteydessä hän ilmoittaa merkittävistä supistuksista ydinkärkien määrässä. Guardianin mukaan ydinkärkien määrä voidaan jopa puolittaa.

Britannian tarkoituksena on herättää henkiin eettinen ulkopolitiikka ja osoittaa maailmalle tietä Intian ja Pakistanin viimeaikaisten ydinkokeiden jälkeen, lehti kirjoitti. Ydinkärkien vähentäminen on pitkään ollut työväenpuolueen toiveena. Vaalit viime vuonna voittanut puolue ei kuitenkaan vaalilupauksissaan sitoutunut tähän tavoitteeseen.

Britannia on yksi viidestä suuresta ydinvallasta. Britannia ja Ranska ovat luvanneet vähentää ydinasekapasiteettiaan sitten kun todisteet Venäjän ja Yhdysvaltojen edistymisestä ydinaseiden riisunnassa ovat nähtävissä.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.