Mainos

Britanniassa steroidien käyttäjille halutaan puhtaita neuloja

Britanniassa maan terveysviranomaiset rohkaisevat nyt kuntosaleja tarjoamaan aikaisempaa enemmän puhtaita neuloja steroidien käyttäjille. Syyksi tälle viranomaiset kertovat halunsa vähentää hepatiittien ja HIV-viruksen leviämisen.

He haluaisivat neula- ja injektioruiskuohjelmien tavoittavan heroiinin käyttäjien lisäksi esimerkiksi myös collageenin ja botoxia käyttävät ihmiset.

Englannin ja Walesin alueilla käytti viime vuonna arvioiden mukaan noin 70 000 ihmistä anabolisia steroideja. Luku perustuu valtion rahoittaman tutkimusosasto NICE:n (National Institute for Clinical Excellence) tutkimukseen, joka tarjoaa maassa myös ohjeita terveyspalveluihin.

Viime viikolla julkaistun tutkimuksen mukaan 395 injektioneulan käyttäjistä yksi kahdeksastatoista käyttäjästä oli altistunut hepatiitti C -virukselle, yksi yhdestätoista käyttäjästä oli altistunut hepatiitti B:lle ja yhdellä kuudestakymmenestäviidestä oli HIV.

Tutkimustulosten valossa kansallinen tutkimusosasto antoi uudet ohjeet, että myös kuntosaleille tarvitaan neula- ja injektioruiskuohjelmia.

– Kuka tahansa, joka pistää itseään huumeilla, on riski sairastua HIV-virukseen ja muihin sairauksiin. Nyt ei ole kyse siitä mitä he itseensä pistävät, sanoo Englannin julkisen terveydenhuollon lääkäri Vivian Hope.

– Meidän viimeisimmät tutkimustuloksemme osoittavat, että HIV ja hepatiitti-infektiot ovat lisääntyneet 1990-luvulta alkaen miesten keskuudessa, jotka käyttävät vartaloa ja suorituskykyä parantavia aineita.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.