Mainos

Britanniassa saa myös reilun kaupan vaatteita

Britannia on reilun kaupan luvattu maa ja kauppaketju Marks & Spencer reilun myynnin mallioppilas. Oikeudenmukaisten tuotteiden hinnat laskevat, kun niiden suosio kasvaa.

Britanniassa reilu kauppa leviää elintarvikkeista vaatekauppoihin. Kauppalehden mukaan Lontoon johtava muotitalo TopShop ja Britannian suurimpiin kauppaketjuihin kuuluva Marks & Spencer myyvät nyt reilun kaupan vaatteita.

TopShopista saa People Tree -merkkisiä trendivaatteita ja lasten vaatteita. Marks & Spencer myy esimerkiksi reilun kaupan puuvillasta valmistettuja farkkuja, jotka maksavat 52 euroa.

Marks & Spencer on reilun kaupan edelläkävijä Britanniassa. Ketju alkoi maaliskuussa myydä pelkkää reilun kaupan kahvia, ja pian se siirtyy kokonaan myös reilun kaupan teehen.

Britannia on maailman suurimpia reilun kaupan markkina-alueita. Reilun kaupan tuotteita myytiin viime vuonna 300 miljoonan euron arvosta.

Reilun kaupan tuotteet ovat suhteessa kalliimpia kuin muut, mutta kun niiden menekki kiihtyy, myös vähittäiskaupan hinnat laskevat, ennustaa Britannian Fairtrade Foundationin johtaja Ian Bretman Kauppalehdessä.

Reilun kaupan merkkiä saa käyttää tuotteissa, joista maksetaan oikeudenmukainen korvaus kehitysmaiden viljelijöille ja työntekijöille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.