Mainos

Britanniassa pidätettiin terroriepäiltyjä

Operaatiolla ei poliisin mukaan ole yhteyttä aiemmin paljastuneeseen suunnitelmaan räjäyttää Yhdysvaltoihin lentäviä matkustajakoneita tai viimevuotiseen iskusarjaan Lontoon metrossa.

Britannian poliisi on pidättänyt kaikkiaan 16 miestä epäiltynä terrori-iskujen suunnittelusta. Pidätyksistä 14 tehtiin myöhään eilen ja varhain tänään Etelä- ja Itä-Lontoossa ja kaksi tänä aamuna Manchesterissa.

Poliisin mukaan pidätyksillä ei ole yhteyttä aiemmin paljastuneeseen terrorisuunnitelmaan räjäyttää Yhdysvaltoihin lentäviä matkustajakoneita.

Britannnian yleisradioyhtiö BBC puolestaan kertoo, että Britannian poliisi tarkkailee tuhansia ihmisiä, joilla saattaa olla yhteyksiä terrorismiin.

Britannian hallintorakennuksia ryhdytään suojaamaan mahdollisilta autopommi-iskuilta uusin turvaestein, kertoo maan laajalevikkisin päivälehti Sun. Lehden mukaan rakennukset ympäröidään esteillä, jotka naamioidaan tavallisten penkkien ja istutusten näköisiksi. Niiden ansiosta kukaan ei kuitenkaan pääse ajamaan rakennuksia päin räjähtein lastatuilla autoilla.

Hallituslähteet kertoivat, että mallia aiotaan ottaa sisäministeriön rakennuksesta, jonka turvaesteet sulautuvat hyvin katuympäristöön. Huonona esimerkkinä taas toimii parlamenttitalo, jota ympäröivät suuret betonibarrikadit.

Toimenpiteiden hinnaksi arvioidaan noin 37 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT-BBC)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.