Mainos

Britanniassa pelätään metroiskuja – kehitteillä nopeita turvatarkastuksia

Metro- ja junaliikenteen turvajärjestelyjä ollaan tiukentamassa Britanniassa. Maassa pidätetään tasaisin väliajoin henkilöitä, joiden epäillään suunnitelleen terrori-iskuja Irakin sodan tai Afganistanin tilanteen takia.

Mitään vakavampia tai pitkälle edenneitä suunnitelmia ei ole Britanniassa hiljattain paljastunut, mutta pinnan alla kuohuu. Uhka-aste on nyt kolmanneksi korkeimmalla tasolla, mikä kertoo siitä, että terrori-iskua pidetään todennäköisenä.

Rajavalvonta on säilynyt maassa tiukkana olympialaisten jälkeen. Nyt myös raideliikenteeseen halutaan tiukempia turvamääräyksiä. Hallitus on väläyttänyt, että metroasemille ja rautatieasemille rakennettaisiin lentokenttien kaltaisia turvajärjestelyjä.

Massa on puhuttu muun muassa matkatavaroiden läpivalaisusta poikkeuksellisissa olosuhteissa. Lontoon lentokentillä jonot turvatarkastuksiin ovat valtavan pitkiä, ja lentokentillä matkustaa vain murto-osa siitä väestä, joka käyttää päivittäin esimerkiksi maanalaista. Miljoonan metromatkustajan päivittäinen tarkistaminen voisi tuoda metroasemille kaaoksen.

Britanniassa haaveillaankin entistä nopeampien turvajärjestelmien kehittämistä. Tavoitteena on jopa sekunnissa tapahtuva tarkastus, joka ei lisäisi ruuhkia ainakaan kaaokseen asti.

Haaste on kuitenkin kova. Viimeiset kymmenen vuotta ovat olleet kulta-aikaa Britanniassa toimiville turvafirmoille, kun yritykset ja yhteisöt ovat kilvan parantaneet turvajärjestelyjään.

Jo olemassa olevatkin järjestelyt pettävät usein. Erään firman parkkipaikalle pääsi nimittäin vain kaksinkertaisten, viiden metrin korkuisten metalliporttien kautta. Sitten joku huomasi, että kaikki alueen portit olivat lauantaisin samaan auki, kun yritys järjesti viikoittaisen paloharjoituksen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.