Britanniassa kuninkaalliset häät lauantaina

Britanniassa vietetään taas kuninkaallisia häitä, kun kuningatar Elisabetin vanhin tyttärentytär Zara Phillips avioituu lauantaina. 30-vuotias Phillips astuu avioon 32-vuotiaan rugbytähti Mike Tindallin kanssa.

Tällä kertaa kyseessä on kuitenkin huomattavasti vaatimattomampi seremonia kuin prinssi Williamin ja Kate Middletonin häät. Phillips ja Tindall vihitään yksityisessä vihkitilaisuudessa Canongate Kirkissä Edinburghissa. Häävastaanotto pidetään kuningattaren virallisessa asunnossa Skotlannissa.

Vieraslista on parin mukaan lyhyt ja koostuu ystävistä sekä sukulaisista. Paikalle ovat tulossa myös kuninkaallisen perheen jäsenet.

Phillips ja Tindall tapasivat Sydneyssä vuonna 2003 Englannin rugbyjoukkueen juhliessa maailmanmestaruutta. He löysivät pian yhteisen sävelen, sillä myös Phillips on huipputason urheilija, joka on voittanut maailmanmestaruuden kenttäratsastuksessa.

Parin kihlaus julkistettiin joulukuussa.

– Hänen kanssaan on oikein mukava elää, kunhan hän on kylläinen. Hän ei tosin kokkaa. Olen suunnitellut lähettäväni hänet kokkikurssille, morsian kuvailee tulevaa miestään.

(MTV3 – STT – AFP)

Lue myös:

    Uusimmat