Mainos

Britanniassa kohu uusista kidutuskuvista

Britanniassa on tullut julkisuuteen uusia kuvia irakilaisvankien kidutuksista. Kuvien uskotaan entisestään heikentävän pääministeri Tony Blairin asemaa.

Britanniassa on noussut kohu uusista irakilaisvankien kidutuskuvista. Kuvat tulivat julkisuuteen oikeudenkäynnissä Saksassa, jossa syytetään kolmea brittisotilasta väärinkäytöksistä ja vankien halventamisesta.

Arabimaailma on verrannut keväällä 2003 otettuja kuvia Abu Graibin vankilasta otettuihin kidutuskuviin. Kuvien pelätään heikentävän entisestään pääministeri Tony Blairin asemaa.

Pääministeri Blair luonnehti pahoinpidellyistä irakilaisvangeista otettuja valokuvia järkyttäviksi. Skandaali paisui entisestään brittilehtien julkaistua otoksia, joissa alastomat vangit on pakotettu nöyryyttäviin asentoihin.

- Kaikki pitävät noita valokuvia tyrmistyttävinä ja kauhistuttavina, eikä ole mitään sanoja, joilla niitä voisi kuvailla, Blair sanoi parlamentin istunnossa.

Blair korosti sitä, että Irakissa on ollut 65 000 brittisotilasta ja heistä valtava enemmistö on palvellut moitteettomasti. Hänen mukaansa kaikki vastuulliset pannaan syytteeseen.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.