Mainos

Britanniassa kohu lapsiaan kouluun kuskaavista pyjamavanhemmista – suomalaisasiantuntija: Piittaamatonta

Britanniassa on noussut kohu peruskoulun rehtorin pukeutumisvaatimuksista vanhemmille. Asiasta kirjoittavat muun muassa The Guardian ja Daily Mail.

Darlingtonin Skerne Park Academyn rehtori Kate Chisholm kirjoitti vanhemmille kirjeen, jossa hän toivoo heidän pukeutuvan muuhun kuin pyjamaan tuodessaan lapsia kouluun. Chisholm kirjoitti vetoomuksensa sen jälkeen, kun hän oli huomannut joidenkin vanhempien tulevan koulun tapaamisiinkin yövaatteissa.

– Olen huomannut, on yhä yleisempää tuoda ja hakea lapsia koulusta pyjamat päällä ja jopa tohveleissa. Toivon, että pukeutuisitte asiallisesti päivävaatteisiin, jotka ovat säänmukaisia, Chisholm sanoo The Guardianissa.

Chisholm korostaa, että hänen tarkoituksenaan ei ole tuomita ketään. Hän toivoo, että vanhemmat näyttäisivät lapsille hyvää esimerkkiä. Hän myös sanoo saaneensa vetoomuksestaan paljon positiivista palautetta.

– Olen saanut paljon tukea ajatuksilleni ja palaute on ollut enemmän positiivista kuin negatiivista.

Phil Naylor, jonka lapsia on kyseisessä koulussa, sanoo että pyjamiin pukeutuvien vanhempien käytös on epäkunnioittavaa ja useat tukevat rehtorin näkemyksiä.

Tapaus on saanut paljon huomiota osakseen Britanniassa. Vaikka Chisholm on saanut paljon tukea, niin osa vanhemmista on alkanut protestoida pukeutumistoiveita vastaan. Esimerkiksi The Telegraphissa Connie-niminen nainen sanoo pahastuneensa kirjeestä. Hän on sonnustautunut lehden kuvassa aamutakkiin ja aamutohveleihin.  

"Hassunkuriset sattumukset eri asia"


Suomalainen pukeutumisen asiantuntija Mirva Saukkola on lukenut "pyjamavanhemmista". Hänen mukaansa on luonnollista, että joskus nukutaan pommiin, tai tullaan työvuorosta vasta aamuyöllä ja silloin hänen mukaansa voi pukeutua juuri siihen vaatekappaleeseen, mikä päällä sattuu olemaan. 

– Hassunkuriset sattumukset ovat eri asia kuin se, että pukeutuminen pyjamaan on käytäntö. Kotoa tuleva viesti pukeutumisen suhteen on sekava, jos vanhemmat kulkevat miten sattuu. Esimerkiksi työelämässä pukeudutaan tietyin tavoin, eikä ole hyvä, että vanhemmat näyttävät pyjamillaan esimerkkiä, Saukkola sanoo.

Pukeutumisella ilmaistaan Saukkolan mukaan persoonallisuutta, mutta, toiset huomioonottava pukeutuminen ei ole hänen mukaansa rahasta kiinni.

– Jollekin siisti pukeutuminen tarkoittaa liituraitapukua, jollekin se on t-paita ja farkut. Pyjamassa kulkeminen on piittamattomuutta. 

Saukkola vitsailee, että onneksi Suomessa sää tekee meistä asiallisia pukeutujia.

– Meillä ei ole juurikaan vaaraa, että lapsia aletaan kuskata kouluihin yövaatteissa. Lumi, loska tai pakkanen ovat tehneet meistä järkeviä vaateasioissa. Eihän tuolla ulkona pyjamalla pärjää, Saukkola naurahtaa.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.