Mainos

Britanniassa kahdeksas terroripidätys

Eräs terrori-iskujen yrityksistä pidätetyistä on palestiinalaissyntyinen jordanialainen lääkäri, kertovat Jordanian viranomaiset. Britannian uuden pääministerin toimintaa on kehuttu.

Britannian poliisi on tehnyt uuden pidätyksen liittyen viime päivien terrori-iskuyrityksiin. Lontoon ja Glasgown pommi-isku-yritysten vuoksi on nyt pidätettynä yhteensä kahdeksan ihmistä.

Viranomaiset eivät ole toistaiseksi kertoneet, mistä kahdeksas epäilty löydettiin. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan hänet pidätettiin ulkomailla.

Britannian poliisi pidätti myös sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kaksi ihmistä lisää terrori-iskuyrityksiin liittyen.

Glasgow'n iskusta ei ennakkovaroitusta

Poliisilähteen mukaan Glasgow'n lentokentän iskusta ei varoitettu ennakkoon. Lähde kertoo myös, että terroristien toimintapa vaikutti kaikilta osin al-Qaida -verkoston tyyliseltä.

Viime yön kaksi pidätystä tehtiin Glasgow'n lähellä Paisleyn kaupungissa Skotlannissa. Poliisin mukaan pidätettyjen miesten ei uskota olevan skottilaista syntyperää.

Kahdesta aiemmin pidätetystä henkilöstä saatiin uutta tietoa, kun Jordanian viranomaiset sanoivat, että pidätettyjen joukossa on palestiinalaissyntyinen jordanialainen lääkäri vaimoineen.

Brittilehdet ovat arvelleet, että kaikki pidätetyt olisivat ulkomaalaisia. Turvallisuuslähteiden mukaan tutkimukset ovat kuitenkin kesken.

Lehtitietojen mukaan Glasgow'n seiniin olisi ilmestynyt viime päivinä pakistanilaisten vastaisia kirjoituksia. Pakistanin hallitus on tuominnut iskut. Hallitus sanoo olevansa huolissaan Britanniassa elävien pakistanilaisten puolesta, mutta luottavansa siihen, että Britannia takaa heidän turvallisuutensa.

Brownin toimintaa ylistettiin

Viisi päivää Britannian pääministerinä toiminut Gordon Brown on saanut monelta taholta kehuja tyyneydestä, jolla hän on suhtautunut virkakautensa ensimmäiseen tulikokeeseen.

Brownia ovat kiitelleet muun muassa kansalaisjärjestöt ja islamilaiset hengelliset johtajat.

- Brown ei ole käyttänyt terrorismin uhkaa poliittisiin tarkoituksiin, kehui Liberty-ihmisoikeusjärjestön johtaja Shami Chakrabarti.

Britannian muslimineuvoston johtaja Ghayasuddin Siddiqui puolestaan sanoi Brownin hallituksen reagoineen terrorismiin selvästi eri tavalla kuin Tony Blairin.

- Gordon Brown ja hänen sisäministerinsä ovat puhuneet harkitummin kuin mitä olisimme odottaneet Blairilta, hän sanoi.

Brownin toiminta on saanut hyvän arvosanan myös brittilehdiltä. Jopa konservatiivien äänenkannattaja Daily Telegraph on yhtynyt kiitoksiin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.