Mainos

Britanniassa halutaan sallia kännyköiden käyttö sairaaloissa

Kuva: zeafonso/stock.xchng

Britannian hallituksen mukaan potilaiden ja sairaalassa vierailevien pitäisi saada käyttää matkapuhelimiaan sairaaloiden tiloissa. Kännykän käyttö tulisi kieltää vain erittäin häiriöherkkien laitteiden läheisyydessä.

Monissa Britannian sairaaloissa kännyköiden käyttö on kiellettyä vaikka laittaiden turvallisuudesta vastaavan viraston mukaan matkapuhelimen käyttö suurimmassa osassa sairaala on turvallista.

Hallituksen uuden linjauksen mukaan sairaaloissa pitäisikin ottaa käyttöön uuden sallivammat ohjeet.

- Perustilanteessa potilaiden pitäisi saada käyttää matkapuhelimiaan vapaasti sairaalan tiloissa mukaanlukien osastot, terveysvirastosta todetaan.

Hallituksen mukaan matkapuhelinkielto voisi olla käytössä vain erittäin herkkien laitteiden läheisyydessä. Sellaisia löytyy mm. vastasyntyneiden osastoilta ja munuaispotilaiden hoidosta. Ohjeissa pyydetään myös huomioimaan, että matkapuhelinta ei tulisi käyttää valokuvien tai videoiden taltioimiseen sairaalan tiloissa yksityisyyden suojan vuoksi.

- Kännykät kuuluvat ihmisen perusvarusteisiin ja meille on tullut paljon palautetta, jossa toivotaan, että sairaalasta voisi olla yhteydessä läheisiinsä. terveysministeri Ben Bradshaw tiivistää.

Britannian julkisesta sairaanhoidosta vastaava liitto on kuitenkin eri linjoilla hallituksen kanssa.

- Emme todellakaan kaipaa sairaaloihin lisää meteliä, joka tekisi sairaalasta entistä stressaavamman paikan. Soittoäänet ja kovaääninen puhe kiusaa ihmisiä ihan tarpeeksi jo muuallakin, liiton johtaja Nigel Edwards toteaa.

- Lisäksi lääkärien ja hoitajien ei pitäisi joutua kierroksillaan odottelemaan, että potilas saa puhelunsa hoidetuksi, Edwards jatkaa.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.