Britannian vanhin äiti: Lapsen saaminen 57-vuotiaana oli virhe

Synnyttämisen ikäraja tulisi laittaa 50 vuoteen. Tätä mieltä on Britannian vanhin äiti, joka sai oman lapsensa 57-vuotiaana.

Britannian vanhin äiti Sue Tollefsen paljastaa, että oli virhe hankkia lapsi 57-vuotiaana, Daily Mail uutisoi. Nykyään 61-vuotias eläkkeellä oleva opettaja kertoo, että neljävuotiaan Freya-tyttären kasvattaminen on ollut raskasta. Kun Tollefsen sairastui viime joulukuussa hengenvaarallisesti, hän tajusi, ettei välttämättä ole seuraamassa tyttärensä kasvamista aikuiseksi.

– Olin niin sairas, että kuvittelin kuolevani. Ajatelin vain Freyaa ja ensimmäistä kertaa tajusin, etten välttämättä ole täällä häntä varten, Tollefsen sanoo.

Nykyään Tollefsen on sitä mieltä, että synnytyksen yläikäraja pitäisi olla 50 vuotta. Ennen synnytystään hän ajatteli vielä toisin. Nainen hankki lapsensa keinohedelmöityksen avulla. Britanniassa Tollefsenia ei suostuttu hoitamaan, joten hän sai apua Venäjältä. Hedelmöityksessä käytettiin hänen ex-miehensä Nick Mayerin, 49, spermaa ja luovuttajan munasoluja. Pariskunnan aikomukset herättivät kuohuntaa Briteissä. Kriitikkojen mukaan Tollefsen oli liian vanha äidiksi ja Freyaa tultaisiin kiusaamaan koulussa.

– Kyynelehdin. Kritiikki sai minut tuntemaan itseni hyvin haavoittuvaksi, Tollefsen kertoo.

Vielä tuolloin Tollefsen oli jopa sitä mieltä, että olisi valmis hankkimaan samaan syssyyn toisen lapsen. Nykyään nainen on sitä mieltä, että oli lapsen saadessaan liian vanha.

– Kerran vein Freyan lääkäriin ja lääkäri luuli että Freya on lapsenlapseni. Olin hyvin nolona, Tollefsen sanoo.

Arki lapsen kanssa on ollut erityisesti viime aikoina raskasta.

– Minun iässäni hengästyy helposti, etenekin sen jälkeen kun olen ollut sairas. Olin 57 kun sain Freyan, mutta tunsin itseni hyvin energiseksi ja tunsin pärjääväni. Luulin olevani kunnossa ja terve ikuisesti, Tollefsen kertoo.

Terveyshuolien murtamalla äidillä onkin nyt vain yksi toive.

– Toivon näkeväni Freyan menevän yliopistoon, naimisiin ja hankkivan oman perheen, hän sanoo.

Lue lisää:

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja