Mainos

Britannian vakoiluskandaalissa uusia piirteitä

Viranomaiset selvittävät nyt, mitä on ollut miljonääri Mohamed al-Fayedin rooli 117 vakoojan nimen julkistamisessa. Al-Fayed on toistuvasti väittänyt, että britannian sotilastiedustelu oli vastuussa hänen poikansa ja prinsessa Dianan kuolemasta.

Mohamed al-Fayed on yksi Britannian kiistellyistä hahmoista. Egyptiläissyntyinen miljonääri omistaa mm. hienostotavaratalon Harrodsin, mutta siitä huolimatta häntä ei ole hyväksytty Britannian kansalaiseksi.

Viime viikolla internetissä julkaistiin 117 brittivakoojan nimet. Britannian hallitus on varma, että nimet toimitti julkisuuteen potkut saanut entinen vakooja Richard Tomlinson. Nyt viranomaiset haluavat selvittää, oliko Mohamed al-Fayedilla osuutta nimien paljastamiseen.

Miljonäärillä tiedetään olleen yhteyksiä sekä ex-vakooja Tomlinsoniin että tiedustelualan erikoislehteen, jonka kotisivulla nimilista julkaistiin. Mohamed al-Fayed on aikaisemmin osoittanut, että hän kykenee kostamaan jopa brittihallitukselle, jos se on tarpeen. Kun edellinen konservatiivihallitus kieltäytyi myöntämästä miljonäärille kansalaisuutta, al-Fayed kosti lahjomalla kaksi kansanedustajaa ja käräyttämällä heidät sitten lahjusten vastaanottamisesta.

Tony Blairin hallitus epäsi sekin al-Fayedilta brittipassin reilu viikko sitten, ja miljonääri vannoi kostoa. Hallituksen lisäksi al-Fayed inhoaa brittien sotilastiedustelua, jonka hän uskoo järjestäneen auto-onnettomuuden, jossa hänen poikansa Dodi ja prinsessa Diana menehtyivät.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.