Mainos

Britannian ulkoministeri Robin Cook vierailulle Moskovaan

Britannian ulkoministeri Robin Cook saapui yöllä Moskovaan aloittaakseen kaksipäiväisen tapaamisensa Venäjän ulkoministerin Jevgeni Primakovin kanssa. Cookin ja Primakovin keskusteluissa on tarkoitus käsitellä Nato-kysymyksiä sekä Britannian ja Venäjän kahdenvälisiä suhteita.

Britannia esittää Venäjälle, että Naton ja Venäjän vasta perustetun yhteistyöneuvoston asialista rajataan vain muutamiin keskeisiin kysymyksiin, Cook kertoi Moskovan-lennolla mukana olleille toimittajille. Cookin mukaan Lähi-idän asevarustelun hillitseminen voisi olla yksi tällainen kysymys.

Cookin ja Primakovin on määrä valmistella kaksipäiväisten neuvottelujensa aikana lisäksi sopimusta, jossa Venäjä ja Britannia sitoutuvat lisäämään yhteistyötään rikollisuuden, huumeiden ja terrorismin vastaisessa taistelussa.

Cookin Moskovan-vierailua varjostaa viime torstain ampumavälikohtaus luoteis-Bosniassa, jossa brittisotilaat surmasivat sotarikoksista epäillyn entisen serbipoliisipäällikön Simo Drljacan. Venäjä tuomitsi brittiläisten Nato-sotilaiden iskun ja sanoi sen heikentävän Bosnian serbitasavallan presidentin Biljana Plavsicin asemaa.

Bosnian tilanne on Cookin ja Primakovin neuvottelujen kolmas keskeinen aihe.

(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.