Mainos

Britannian terrorisuunnitelma johti syytteisiin

Lisäksi 11 muuta odottaa vielä päätöstä siitä, tullaanko heitä syyttämään toissa viikolla paljastuneesta suunnitelmasta räjäyttää matkustajakoneita Britannian ja Yhdysvaltain välillä.

Britanniassa paljastunut terrorisuunnitelma on johtanut ensimmäisiin syytteisiin. Syytteitä sai tänään kaikkiaan yksitoista ihmistä, joista kahdeksaa epäillään murhasalaliitosta ja terroritoimien valmistelusta. Loput syytteet tulivat terrorismiin viittaavien välineiden hallussapidosta ja suunnitelman paljastamatta jättämisestä.

Lisäksi yksitoista ihmistä odottaa vielä päätöstä mahdollisista syytteistä. Yksi epäillyistä on vapautettu ilman syytteitä.

Poliisi paljasti toissa viikolla, että terroristit aikoivat räjäyttää useita matkustajakoneita matkalla Yhdysvaltoihin. Britanniassa pidätettiin suunnitelman takia 23 ihmistä.

Etsinnöissä löytyi pommin aineksia, kuten kemikaaleja ja sähkökomponentteja. Epäillyt olivat poliisin mukaan äänittäneet myös "marttyyrivideoita", joilla tarkoitetaan yleensä videoituja lausuntoja iskusuunnitelmista.

- Tutkimukset eivät todellakaan ole ohi. Niiden laajuus on valtava, sanoi terrorismin vastaisen yksikön johtaja Peter Clarke BBC:n mukaan.

Clarke varoittaa, että terroriuhka ei ole ohi. Uhka on hänen mukaansa "todellinen".

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.