Mainos

Britannian terrori-iskuyrityksistä kotietsintöjä Intiassa

Yhden pommi-iskuyrityksistä epäillyn tietokoneesta löytyi pomminvalmistukseen liittyviä todisteita.

Intian poliisi on ilmoittanut tehneensä etsintöjä kahden Britannian terrori-iskuyrityksistä epäillyn kodissa. Viranomaisten mukaan asunnoista takavarikoitiin muun muassa cd-levyjä, joilla on tietoja aseellisesta toiminnasta Tshetsheniassa ja Irakissa.

Etelä-Intian Bangaloressa on asunut kolme terroriepäiltyä: Sabeel Ahmed ja hänen veljensä Kafeel, joka loukkaantui vakavasti Glasgow'n räjähdyksessä yli viikko sitten, sekä Mohamed Haneef. Heistä kaksi on ammatiltaan lääkäreitä.

- Jotkin cd-levyistä käsittelevät islamilaista taistelua Tshetsheniassa ja Irakissa. Etsimme niiltä vihjeitä pyhästä sodasta. Myös veljesten sähköposteista haravoidaan terroristisia yhteyksiä, sanoi nimettömänä pysynyt viranomainen.

Intian viranomaiset jäljittävät lisäksi kahtatoista muuta pommisuunnitelmista epäiltyä, kertoi

Opetteli pommin rakentamista

Times of India -lehden mukaan Kafeel Ahmedin tiedetään opetelleen pommin rakentamista, ennen kuin hän matkusti Britanniaan toukokuun alussa. Pomminvalmistukseen viittaavia todisteita on löydetty hänen tietokoneeltaan.

Ahmed toimi ilmeisesti ilman koulutusta, eikä hänen uskota saaneen apua ääriryhmiltä.

Lontoon ja Glasgow'n epäonnistuneista terrori-iskuista epäiltynä on pidätetty yhteensä kahdeksan ihmistä. Seitsemän pidätystä on tehty Britanniassa ja yksi Australiassa.

Kaasusäiliöillä lastattu auto ajettiin päin Glasgow'n lentoasemaa 30. kesäkuuta. Edellispäivänä Lontoon ydinkeskustassa purettiin kaksi autopommia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.