Mainos

Britannian suu- ja sorkkatautikorvauksista vaaditaan selvityksiä

Britannian parlamentti ja EU-komissio vaativat tutkimuksia Britannian viljelijöille maksamista suu- ja sorkkatautikorvauksista. Suurimmillaan korvaukset yksittäiselle viljelijälle ovat nousseet yli 40 miljoonaan markkaan.

Viljelijöille maksettavista suu- ja sorkkatautikorvauksista on kehittymässä poliittinen kriisi Britanniassa. Parlamentissa vaaditaan yksityiskohtaista tutkimusta korvausten jaosta viljelijöille.

Kaikkiaan korvausummat ovat nousseet yli 20 miljardiin markkaan ja kansantalouden tappiot jopa 90 miljardiin markkaan. Selvitysten mukaan 37 karjankasvattajaa on saanut korvauksia yli 10 miljoonaa markkaa ja suurin yksittäiselle viljelijälle maksettu korvaus on lähennellyt 40 miljoonaa markkaa.

Britannia on itse maksanut korvauksista vain 40 prosenttia, loput 60 prosenttia ovat tulleet EU:n kassasta. Nyt komissiokin harkitsee maksatusten lopettamista kunnes kaikki epäilyt korruptiosta ja huijauksista saadaan tutkittua.

Tilanne on erityisen kiusallinen Tony Blairin hallitukselle, joka on torjunut kaikki vaatimukset siitä, että taudin kulusta ja sen torjunnasta järjestettäisiin julkinen selvitys. Siksi parlamentin varsin vaikutusvaltainen tilintarkastuskomitea on nyt ottamassa korvaukset tutkittavakseen.

Suurten summien lisäksi närkästystä ovat herättäneet brittilehdissä viime päivinä julkaistut paljastukset siitä, kuinka tarunnan saaneilla eläimillä käytiin pimeää kauppaa, jotta jokainen halukas pääsisi mukaan korvauksista nauttimaan.

Suu- ja sorkkataudin kuriin saamiseksi Britanniassa on teurastettu jopa 2,5 miljoonaa eläintä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.