Mainos

Britannian sotilaskoneet evakuoivat yli 150 siviiliä Libyan aavikolta

Kaksi Britannian armeijan lentokonetta on evakuoinut yli 150 ihmistä aavikolta Libyassa. Asiasta kertoi Ison-Britannian puolustusministeri Liam Fox.

Pelastetut ihmiset olivat ilmeisesti brittiläisiä öljytyöntekijöitä, jotka olivat jääneet mottiin telttaleireihin aavikolle. Toinen ilmavoimien koneista on jo laskeutunut Maltan saarivaltioon, ja toisen saapumista samaan kohteeseen odotetaan piakkoin.

- Voin vahvistaa, että kaksi RAF (Royal Air Force) C130 Hercules -konetta ovat evakuoineet yli 150 siviiliä aavikkokohteista Benghazin eteläpuolelta, Fox sanoi tiedotusvälineille.

- Koneita on vastassa Maltan Vallettassa konsulaatin edustajat ja Punaisen Ristin henkilökuntaa. Kun evakuoidut ovat poistuneet lentokoneista, heille annetaan ruokaa, vettä ja kaikki mahdollinen apu konsulaatin toimesta.

Brittimedian mukaan pelastusoperaatiossa olisi ollut mukana myös armeijan erikoisjoukkoja. Puolustusministeri ei kuitenkaan suostunut kommentoimaan näitä väitteitä.

Britannian hallitusta on aiemmin kritisoitu kotimaassaan siitä, että se on toiminut liian hitaasti noin 170 öljytyöläisen pelastamiseksi Libyasta. Aavikkoleireille loukkuun jääneet työntekijät olivat valittaneet, että heidän ruoka- ja juomavesivarastonsa vähenivät uhkaavasti päivien kuluessa. Myös leireihin iskevien rikollisten uhka oli jatkuvasti läsnä.

Pelastusoperaation lisäksi Britannia ilmoitti sulkeneensa toistaiseksi Libyan pääkaupungissa Tripolissa sijaitsevan suurlähetystönsä. Lähetystön henkilökunta on lennätetty jo pois Libyasta, kertoo maan ulkoministeriö.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.