Mainos

Britannian rannikolla havainto "mystisestä meriotuksesta"

Meritutkijat ovat ihmetelleet valokuvaa, jonka väitetään esittävän Britannian rannikolla havaittua erikoista merieläintä. Epäselvässä kuvassa näyttää olevan pitkäkaulainen eläin. Kriitikoiden mukaan kyseessä on vain ajopuun kappale tai valon ja varjon aiheuttama vaikutelma.

Brittilehti Daily Mail kertoo, että otuksen väitetään väijyneen kaloja Devonin rannikon tuntumassa Saltern Covessa. Paikalliset asukkaat luulivat ensin näkemäänsä kilpikonnaksi. Erään silminnäkijän ottamassa kuvassa näkyvän vihertävän ruskean hahmon matelijamaisen pään kerrotaan olevan kuitenkin aivan liian pitkä kilpikonnalle. Katso kuva täältä.

Kuvan ottaja ilmoitti asiasta Merensuojeluyhteisö MCS:lle, jonka jälkeen merentutkijat tarkastelivat kuvaa.

- Eläin havaittiin viime tiistaina iltapäivällä. Siinä vaiheessa kun kameralla otettiin kuva, se oli liikkunut etäämmälle rannasta. Kuvaaja oli nähnyt sen seuraavan kalaparvea, kertoo Claire Fischer MCS:stä.

- Haluaisimme tietoa ovatko muutkin ihmiset nähneet mitään vastaavaa samalla alueella, jotta saisimme mysteerin selvitettyä, Fischer toteaa.

Joidenkin mielestä näky saattaa liittyä kaskelottiin, joka oli havaittu hiljattain Devonin lähistöllä, mutta Fischer torjuu kyseisen selityksen.

- Kaskelotit eivät tulisi niin lähelle rantaa ja matelijatyyppinen pää sulkee asiantuntijoiden mukaan sen mahdollisuuden pois laskuista.

MCS:n verkkosivuilla on pohdittu, että kyseessä voisi olla esimerkiksi krokotiili.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.