Mainos

Britannian puolustusministeri raivostui sotapelistä

Britannian puolustusministeri Liam Fox on vihastunut pian kauppoihin saapuvasta Medal of Honor -tietokonepelistä. Foxin mukaan kauppiaiden pitäisi boikotoida peliä kaupoissaan. Asiasta kertoo Britannian yleisradio BBC teknologiasivuillaan. Fox on kertonut inhoavansa Afganistanin sotaan sijoittuvaa peliä, sillä pelaajat voivat pelata sitä myös talebanien roolissa.

- On järkyttävää, että joidenkin mielestä on hyväksyttävää mallintaa talebanien hyökkäyksiä brittiläisiä joukkoja vastaan. Talebanien käsissä lapset ovat menettäneet isänsä ja vaimot ovat menettäneet miehensä, Fox totesi eilen.

- On vaikea kuvitella, että kukaan Britannian kansalainen haluaisi ostaa niin vahvasti epäbrittiläisen pelin. Kehotan kauppiaita antamaan tukensa sotilaillemme ja boikotoimaan tätä mautonta tuotetta, hän kommentoi.

Peliyhtiö Electronic Artsin mukaan ministeri on syyttänyt peliä osittain väärin perustein. Yhtiön tiedottajan mukaan pelissä ei voi tappaa brittiläisiä joukkoja, koska niitä ei edes ole sijoitettu kyseiseen peliin.

Britannian hallituksen mukaan Fox on esittänyt omia henkilökohtaisia mielipiteitään asiasta - ei hallituksen kantaa.

Foxin tiedottajan mukaan puolustusministeri kuitenkin seisoo edelleen väitteidensä takana.

- Tosiasia on kuitenkin, että tässä pelissä voi pelata talebanien roolia, jotka hyökkäävät ISAF-joukkoja vastaan Helmandin maakunnassa, missä brittiläisetkin joukot toimivat, Fox toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.