Mainos

Britannian poliisille oikeus paljastaa pedofiilien nimet

Britannian poliisiviranomaiset voivat vastaisuudessa ilmoittaa esimerkiksi koulujen rehtoreille, keitä lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittuja asuu koulupaikkakunnalla. Britannian hallitus ilmoitti tänään toimista, jotka mahdollistavat pedofiliasta tuomittujen nimien ilmoittamisen määrähenkilöille.

Poliiseilla on Britanniassa syyskuusta alkaen käytössään noin 9000 nimeä sisältävä luettelo ihmisistä, jotka on tuomittu lapsien seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Uusien määräysten mukaan poliisit voivat ilmoittaa listalla olevien henkilöiden nimet kullakin paikkakunnalla esimerkiksi koulujen rehtoreille ja nuorisotyön johtaville viranomaisille. Edellytyksenä kuitenkin on, että nimetyt pedofiilit katsotaan uhaksi lapsille.

Poliisit, oikeusviranomaiset ja lastensuojeluviranomaiset ovat pitäneet uusia määräyksiä tervetulleina. Niiden uskotaan parantavan lasten suojelua ja pedofiilien seurantaa. Yhdysvalloissa on voimassa ns. Meganin laki. Megan oli pikkutyttö, jonka raiskasi ja tappoi aiemmin vankilassa ollut pedofiili. Meganin äidin kampanja johti siihen, että tuomittujen pedofiilien nimet voidaan nyt antaa julkisuuteen.

Pedofiilien nimien julkistamisessa Britanniassa käytäntö on aiemmin vaihdellut paikkakunnalta toiselle. Nimien julkistaminen on joskus johtanut jopa täysin viattomien ihmisten kuolemaan. Manchesterissa, missä paikalliset lehdet ovat julkistaneet tuomittujen pedofiilien nimet, pahoinpideltiin täysin viaton vanha mies lähes kuoliaaksi, kun naapurit erehdyksessä luulivat häntä pedofiiliksi. Skotlannissa, Aberdeenissa, kuoli kolme vuotta sitten pikkutyttö tulipalossa, joka oli sytytetty, koska ihmiset luulivat pedofiilin asuvan talossa.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.