Britannian poliisi vapautti Heathrow'n terroriepäillyt

Heathrow'n lentokentällä eilen kiinni otetut terroriepäillyt vapautettiin vain muutama tunti pidätysoperaation jälkeen. Britannian poliisi uskoo, että torstain pommi-iskujen takana olevat terroristit ovat suurella todennäköisyydellä edelleen elossa ja Britanniassa.

Britannian poliisi on vapauttanut eilen pidätetyt terroriepäillyt. Poliisi pidätti kolme miestä Lontoon Heathrow'n lentokentällä terrorismilakien nojalla, vaikkei suoraa yhteyttä torstain iskuihin sanottukaan olevan. Kolmikko vapautettiin vain tunteja myöhemmin.

Brittiläisen uutistoimiston mukaan miehet olivat Britannian kansalaisia ja he olivat matkalla takaisin Britanniaan. Pidätykset olivat ensimmäiset sitten torstain pommi-iskujen, joissa viimeisimpien vahvistettujen tietojen mukaan kuoli ainakin 52 ihmistä ja satoja haavoittui.

Britannian poliisi on jatkanut tutkimuksiaan lähtien siitä oletuksesta, että iskujen tekijät ovat suurella todennäköisyydellä edelleen elossa ja maassa. Kolmen pommin räjähtäminen metrossa lähes samanaikaisesti viittaa siihen, että ne räjäytettiin ajastimella, jolloin tekijät eivät olisi kuolleet räjähdyksissä.

Tämän aamun brittilehdet kirjoittavat, että viranomaiset ovat "korkeassa valmiustilassa", mikä viittaa tiedustelutietoon mahdollisista uusista iskuista.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat