Mainos

Britannian poliisi epäilee neljää miestä iskuista

Britannian poliisi vahvistaa pidättäneensä yhden miehen epäiltynä osallisuudesta Lontoon pommi-iskuihin. Poliisi myös uskoo yhden neljästä epäillystä kuolleen junan räjähdyksessä Aldgaten asemalla.

Britannian poliisi on tehnyt Lontoon pommi-iskuihin liittyviä etsintöjä Leedsin kaupungissa Koillis-Englannissa. Poliisi vahvistaa pidättäneensä yhden miehen. Etsintöjä tehtiin viidessä eri asuinhuoneistossa. Poliisi pitää kotietsintöjä iskujen tutkinnassa "merkittävinä".

Poliisi turvautui Leedsissä myös hallittuun räjäytykseen tunkeutuakseen yhteen asuntoon Burleyn kaupunginosassa. Alueelta evakuoitiin ensin 500-600 asukasta, ja aseistetut poliisit piirittivät epäilyttävää asuntoa. Ratsioita tehtiin uutistoimistojen mukaan viiteen tai kuuteen asuntoon.

Leedsissä asuu yksi maan runsasväkisimmistä muslimiyhteisöistä. Etsintöihin osallistui sekä Lontoon Scotland Yardin että paikallisen poliisin etsiviä.

Epäiltyinä neljä brittiä

Poliisi on kertonut epäilevänsä teoista neljää miestä. He kaikki ovat Britannian kansalaisia. Brittilehdistö on kertonut, että kaksi epäillyistä on 22- ja 19-vuotiaita miehiä, joilla on pakistanilaiset sukujuuret. Heitä ei ole koskaan epäilty terroristiyhteyksistä.

Poliisi uskoo iskuihin syyllistyneiden neljän miehen saapuneen Lontooseen King´s Crossin asemalle yhdessä junalla torstai-aamuna. Miehet näkyvät aseman valvontavideoiden kuvissa aamun ruuhka-aikaan hieman ennen räjähdyksiä.

Todisteet puoltavat vahvasti myös ainakin yhden epäillyn kuolemaa iskuissa. Kuolemantapaus sattui Aldgaten aseman lähellä räjähtäneessä junassa. Poliisi on kertonut aiemmin, että myös bussiräjähdyksen uhrien joukossa oli luultavasti henkilö, joka asetti sinne pommin.

Times-sanomalehden raportin mukaan kaikki neljä pommia oli hyvin todennäköisesti rakentanut yksi ja sama henkilö. Pommeissa oli lehden mukaan armeijan käyttämiä räjähteitä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Kymmenen uutiset 12.07.2005)

(Kymmenen uutiset 12.07.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.