Mainos

Britannian Pinochet-päätös lykkääntyy yhä

Britannian lopullinen päätös Chilen entisen diktaattorin Augusto Pinochetin kohtalosta viivästyy edelleen, kertoivat viranomaislähteet tänään. Sisäministeri Jack Straw on pyytänyt ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin ja Espanjan hallituksen puolesta kenraalin asianajajia toimittamaan lisätietoja.

Pinochet, Augusto

Sisäministeriön tiedottajan mukaan lisätiedot tulee toimittaa viimeistään maanantai-iltaan mennessä, minkä jälkeen ministeri päättää asian mahdollisimman pian. Pinochet todettiin taannoin lääkärintarkastuksessa niin sairaaksi, että häntä ei voida luovuttaa oikeudenkäyntiä varten Espanjaan. Sisäministeri Straw on toistaiseksi kieltäytynyt julkistamasta lääkärintarkastuksen tuloksia.

Chile on lähettänyt sairaalavarustetun Boeing 707 -koneen noutamaan kenraalia. Tällä hetkellä kone odottaa Britannian hallituksen lopullista päätöstä Bermudalla.

Chilessä ihmisoikeusasianajat aikovat ensi viikolla vaatia oikeudelta, että Pinochetilta riistettäisiin hänen koskemattomuutensa lain edessä. Pinochetille myönnettiin koskemattomuus vuonna 1990, kun hän allekirjoitti maan uuden perustuslain. Yli 3000 ihmisen arvellaan kuolleen tai kadonneen Pinochetin valtakauden aikana Chilessä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.