Britannian pääministeri osti vaimolleen 1 900 euron auton

Britannian pääministeri on käynyt autokaupoilla, kertoo brittilehti The Guardian.

Iso-Britannian pääministeri David Cameron vieraili hiljattain pienessä käytettyjä autoja myyvässä liikkeessä. Iain Harris, Witney Used Car Centren pomo luuli kavereidensa pilailevan hänen kustannuksellaan, kun hän sai puhelun Cameronin edustajalta.

Harrisilta kysyttiin, voisiko hän pitää liikettään auki puoli tuntia pitempään, jotta pääministeri ehtisi hieromaan kauppaa sinisestä Nissan Micrasta.

Harrisille ilmoitettiin pääministerin saapuvan täsmällisesti kello 17.32. Harris kertoo miettineensä jäisikö hän laisinkaan odottelemaan, koska hän arveli kavereidensa tulevan vain irvailemaan hänen hyväuskoisuudelleen.

Pääministeri turvaryhmineen kuitenkin saapui luvattuun aikaan. Harris kertoo Cameronin tutkailleen autoa kuin kuka tahansa muukin kaveri, mutta ei ollut erityisen perehtynyt siihen. Hän osti auton vaimolleen Samanthalle.

– Uskon, että hän (Cameron) näki netissä viisiovisen brittivalmisteisen auton, joka ei ollut liian kallis ja oli riittävän lähellä, Harris kertoi lehdelle.

Cameron ilmoitti ostavansa 92 000 kilometriä ajetun Micran ja palaavansa seuraavana aamuna noutamaan sitä – kuten myös tapahtui.

Harris kertoo, ettei Cameron tinkinyt hinnasta. Hän ei antanut pääministerille alennusta, eikä muutenkaan kohdellut tätä eri tavalla kuin muita asiakkaita.

Lue myös:

    Uusimmat