Mainos

Britannian pääministeri: Hakukoneiden pitää estää lapsiseksikuvien löytyminen netistä

Britannian pääministeri David Cameron kehottaa suuria hakukoneyhtiöitä estämään sellaisten nettisivujen haut, jotka viittaavat lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Sanomalehti Guardianin mukaan Cameron aikoo huomisessa puheessaan muistuttaa hakukoneyhtiöitä, kuten Googlea, että niillä on moraalinen velvollisuus estää tehokkaammin lapsiseksikuvien löytyminen netistä.

Hän vaatii, että hakukoneet eivät näyttäisi hakutuloksissaan ihmisoikeusjärjestöjen mustalle listalle joutuneita sivustoja.

Suurimmat hakukoneyhtiöt ovat jo alkaneet käyttää tietoiskusivuja, jotka kertovat, jos netinkäyttäjä on päätynyt selaamaan laittomia kuvia. Pääministeri Cameron vaatii yhtiöitä kuitenkin puhuttelemaan netinkäyttäjiä rajummin kertomalla tietoiskuissaan, että "Jos liikut näillä sivuilla, saatat menettää työsi ja perheesi ja jopa lastesi huoltajuuden".

Cameron puhui asiasta vastikään BBC:n keskusteluohjelmassa ja sanoi olevansa valmis säätämään vaikka uusia lakeja parantaakseen tilannetta.

– Vanhempana ja poliitikkona olen erittäin tietoinen asiasta ja meidän kaikkien pitäisi kokea syyllisyyttä siitä, että olemme tyytyneet toteamaan: "Se on netti, emme voi asialle mitään, siellä ei päde samat lait.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.