Mainos

Britannian oikeuskansleri jyrähti Guantanamon leiristä

Lordi Peter Goldsmithin mukan Guantanamon vankileiristä on tullut epäoikeudenmukaisuuden symboli.

Britannian oikeuskansleri lordi Peter Goldsmith vaatii Guantanamon vankileirin sulkemista. Yhdysvaltain ulkoministeriö ei torstaina pehmennyt Goldsmithin vaatimuksille.

Goldsmith sanoi Lontoossa pitämässään puheessa, että kiistellystä vankileiristä on tullut epäoikeudenmukaisuuden symboli eikä sen olemassaolo ole hyväksyttävää. Oikeuskanslerin esittämä arvostelu on tähän saakka kärkevin brittiviranomaisen kommentti vankileiristä.

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Sean McCormack vastasi Goldsmithin kritiikkiin sanomalla, että Yhdysvallat haluaisi toki sulkea Guantanamon, muttei voi.

-Totuus vain valitettavasti on, että siellä on vaarallisia ihmisiä, McCormack sanoi BBC:n mukaan. -Emme halua vapauttaa ihmisiä, jotka voivat tulevaisuudessa päätyä taistelukentille tai toteuttaa terrori-iskuja.

Yhdysvallat pitää Kuubassa sijaitsevassa Guantanamon tukikohdassa edelleen noin 500:aa terroristiksi epäilemäänsä taistelijaa. Ihmisoikeusjärjestöt ovat kritisoineet Yhdysvaltoja vankien huonosta kohtelusta ja siitä, että terroriepäillyt on vangittu määräämättömäksi ajaksi ilman tietoa oikeudenkäynnistä.

(MTV3-Reuters-DPA-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.